Върни се горе

Възможностите болнични заведения от Бургас да се обединят в консорциум обсъдиха днес представители на най- големите здравни заведения в града с заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и заместник-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.

Идеята е по този начин да се редуцират административните разходи и да се увеличи капацитетът на заведенията. Крайната цел е да се подобри обслужването на пациентите.

Представителите на бургаски болнични заведения, чиято собственост е държавна, общинска или частна,  изразиха принципно единодушие за формата  на обединение. Предстоят обсъждания за клаузите в проекто-договора, които да легитимира консорциум „Обединени бургаски болници“ и да определи правата и задълженията на страните по него.

Консорциумът няма да засегне независимостта на отделните болнични заведения и те ще запазят юридическа самостоятелност и правото да определят числеността на персонала, размера на възнагражденията и т.н., според действащите разпоредби.

На срещата днес в Община Бургас присъстваха представители на МБАЛ Бургас, МБАЛ „Бургасмед“, Очна болница-Бургас, КОЦ,РЗИ, МБАЛ „Дева Мария“,МБАЛ „Лайф хоспитал“ и др.

Сподели в: