Върни се горе

Утре от 11.30 ч., в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, ученици от цялата страна, победители в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ – 2017/2018, ще бъдат наградени от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министъра на културата Румен Димитров, зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, както и Леда Шиякова - съветник в Представителството на ЕК за Бъл­га­рия.

В рамките на събитието ще бъдат отличени 65 ученически проекта.   

Целта на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ е да акцентира върху значението на здравословния начин на живот и да популяризира вредите от тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, липсата на физическа активност и др. Инициативата насърчава творчеството и самостоятелността на децата от I-ви до XII-ти клас. Конкурсът започна на 10 октомври 2017 г. и продължи до 1 юни 2018 г.           

Инициативата се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. Патрон и организатор за десета поредна година е Министерството на здравеопазването. Партньори са Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на околната среда и водите, както и Представителството на Европейската комисия в България.                                                      

Участие в церемонията по награждаването ще вземат и известни български актьори и творци.

Сподели в: