Върни се горе

Утре /28.09.2017 г./, четвъртък в 09.00 ч. министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще посети Център „Домашни грижи“, гр. Враца, който е  пилотен модел за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги на възрастни хора в домашна среда. Това е съвместен проект на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и швейцарския червен кръст.  Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и Н. Пр. Денис Кнобел, посланик на Конфедерация Швейцария също ще присъстват на събитието.

 В 11.00 ч. здравният министър ще вземе участие в дискусия съвместно с кметовете на Община Враца г-н Калин Каменов, Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков, Община Криводол г-н Петър Данчев и председателя на Общинския съвет на Община Оряхово г-жа Румяна Декова, както и представители на РЗИ – Враца, РД „Социално подпомагане“ и Офиса на Швейцарския принос към Посолството на Швейцария – донор на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“.

Осъществяването на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“ /2012-2017/ от Български Червен кръст, съвместно с Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика и Швейцарски Червен кръст  доведе до въвеждането за първи път в България на модела за предоставяне на професионални интегрирани здравно-социални услуги на възрастни хора в домашна среда на базата на швейцарския опит.

Сподели в: