Върни се горе

Генералният директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус пристига на двудневно официално посещение в България по покана на министър Ананиев.

В рамките на визитата си д-р Гебрейесус ще проведе срещи с президента на Р България Румен Радев, с министър-председателя Бойко Борисов, с председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Даниела Дариткова и с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Утре, 2 март, от 14.30 часа ще се проведе двустранната среща между министър Ананиев и д-р Гебрейесус. Във фокуса на разговорите ще бъдат възможностите за постигане на  най-високо ниво на здравеопазване и изпълнението на действащите споразумения между България и СЗО. Веднага след това, от 15.00 часа, двамата ще дадат брифинг в Гранд хотел „София“, зала Триадица (1-ви етаж).

На 3 март, в 10.30 часа, Генералният директор на СЗО ще посети Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“. От 18.30 часа д-р Гебрейесус ще присъства на официалната заря-проверка по случай Националния празник на Република България 3-ти март.

Световната здравна организация е специализирана агенция на ООН, учредена на 7 април 1948 г., като България се присъединява на 9 юни същата година. Организацията функционира като координиращ орган на международното здравеопазване. Целите на СЗО са свързани най-вече с борбата с ключови инфекциозни болести и подобряването на общото здравословно състояние на народите по света. Членовете на СЗО са 194 – държави-членки на ООН, както и островите Кук и Ниуе.

Сподели в: