Върни се горе

Министерството на здравеопазването удължава срока за отчитане на проектите, участващи в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2019-2020 г. Новият срок за отчитане е 30 септември 2020 г. Тази промяна в регламента на конкурса е във връзка с обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки на територията на страната.

Ученическият конкурс „Посланици на здравето” се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.  Целта му е превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Инициативата е на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК), Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Световната здравна организация (СЗО) за България, Българския младежки Червен кръст (БМЧК) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).

Официалното награждаване на финалистите в тазгодишното издание на конкурса ще се проведе през месец октомври тази година.

Сподели в: