Върни се горе

Здравната инспекция в Бургас задължава управата на хотела да провери безопасността на всички електроуреди

    Подобрява се състоянието на 4-годишното дете, което на 11 юни вечерта пострада след падане от терасата на 5-ия етаж на Интерхотел „Поморие” в града. Момченцето е в съзнание, контактно и в стабилно общо състояние. Детето пострада от токов удар в резултат на неправилно монтиран климатик на балкона на хотелската стая.  
    Екип на Спешна помощ-Поморие е пристигнал на място в 21.45 ч. - 4 минути след подаването на сигнала на телефон 112. Поставена е диагноза „кома” и са предприети необходимите реанимационни действия на място и по време на транспортирането до Многопрофилната болница в гр. Бургас. Детето е прието в болницата в 22.07. 
    В  отделението по реанимация и интензивно лечение му е поставена диагноза „Кома електрокуцио”, установено е дълбоко изгаряне в областта на дясна скапула и на лявата подбедрица. Лекарите са констатирали циркулаторни нарушения и нарушения на сърдечния ритъм. В резултат на проведените реанимационни и терапевтични действия, състоянието на детето позволява и то вече е преместено в Детското отделение на болницата. Провежда му се антибиотична терапия, прилагат се обезболяващи медикаменти и превръзки на раните. 
    Регионалната Здравна Инспекция в Бургас днес предприе необходимите действия за да бъде  проверена изправността на всички електроуреди, в т.ч. и климатици в Интерхотел „Поморие”.   На управата на хотела предстои ще бъде връчено за изпълнение задължително предписание в най-кратък срок да бъдат осигурени специалисти, които да извършат такава проверка. Целта на здравните инспектори е да се предотвратят подобни инциденти и да се осигури безопасността на посетителите.

Сподели в: