Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. д-р Анна-Мария Борисова  прие по негова молба извънредния и пълномощен посланик на Държавата Израел Ноах Гал-Гендлер. В срещата участваха  началника на политическия кабинет на министъра г-жа Даниела Пантова и проф. д-р Красимир Методиев, почетен консул на Държавата Израел у нас.

Акцентът на разговора беше възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на здравеопазването. Като пожела ползотворен мандат на министър Борисова, посланик Гендлер изрази готовността на неговата страна да окаже всестранно съдействие на провежданите в България реформи в здравеопазването. „Промените, които се извършват сега в българското здравеопазване бяха на дневен ред в Израел преди години и ние сме готови изцяло да споделим нашия опит”, каза посланик Гендлер. Отправена беше и покана за официално посещение  на министър Борисова в Израел.  

Министър Анна-Мария Борисова прие поканата с благодарност като изтъкна, че предвид спешните задачи в сектора здравеопазване, евентуално посещение може да се осъществи към края на годината. Пред госта тя изрази благодарност за висококвалифицираната помощ, която българските граждани получават при лечението си в елитни израелски клиники.  

Сподели в: