Върни се горе

              Днес, 15 октомври от 15:00 часа, ветераните на ПФК Левски и ПФК ЦСКА ще се срещнат в благотворителен мач в спортен комплекс "Царско село". Срещата е част от Седмицата на донорството, която стартира на 11 октомври и ще продължи до 19 октомври 2014 година. Събитието се организира от Изпълнителна агенция по трансплантация в сътрудничество с пациентски организации.  

              Информационна кампания стартира днес и в „Токуда Болница София“. 

              В рамките на Седмицата на донорството на 15 октомври от 14:30 часа Община Варна ще бъде домакин на дискусията „Моят живот, твоят живот, нашият живот“ с участието на координатори по донорство от УМБАЛ „Света Марина“ Варна, представители на отдел „Здравеопазване“ на Община Варна, АСМБ Варна, Българската православна църква, и младежки организации.   

            След дискусията от 17:30 часа във Варна ще се проведе Мултимедийна конференция по проблемите на донорството и трансплантациите с участието на проф. Д-р Вилиян Платиканов – началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Света Марина“ Варна, студенти от Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – Варна и пациенти. Конференцията ще се излъчва на живо от Първа Аудитория на Медицински университет – Варна във всички медицински университети в страната.  
            Асоциацията на студентите медици в България подкрепя Седмицата на донорството, като днес ще организира информационни пунктове в Плевен – пред Централния мол и пред Община Стара Загора.

Сподели в: