Върни се горе

       С награди на министъра на здравеопазването за особени заслуги, в Министерския съвет бяха отличени ръководители на здравни структури от гр. Бургас, ангажирани в спасяването на израелските туристи след атентата в Бургас. В началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчиха плакети на д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ - Бургас, д-р Георги Матев, директор на Многопрофилната болница в Бургас и д-р Асен Кърджиев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – Бургас. 
     Непосредствено след инцидента в спасителните действия са се включили екипи от над 100 души. Премиерът Борисов изрази благодарност на всички лекари, медицински сестри, санитари, доброволци, които със своя висок професионализъм са оказали животоспасяваща помощ на всички пострадали.           
     След награждаването, пред журналисти в Министерския съвет министър Десислава Атанасова заяви, че връчените отличия са признание за работата на всички работещи в здравните структури в областта, които всеотдайно и с висок професионализъм са оказали помощ на пострадалите. 

Сподели в: