Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и доц. д-р Михаил Околийски от Офиса на Световната здравна организация за България обсъдиха възможностите за съдействие от страна на СЗО за реализирането на ваксинационната кампания у нас.

Подкрепата може да бъде в две направления – страната ни може да получи финансова помощ от СЗО за техническо обезпечаване на транспорта и съхранението на ваксините срещу COVID-19. Освен това България е идентифицирана от страна на СЗО като конкретен бенефициент на средства за реализиране на информационна кампания, която да повиши имунизационното покритие в страната. Д-р Стойчо Кацаров и директорът на Регионалния офис на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге ще проведат видеоконферентна среща, на която и двете страни да потвърдят поетите днес ангажименти.

В рамките на разговора стана ясно още, че предстои подписването на Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация за периода 2022 г. – 2023 г.

Сподели в: