Върни се горе

Днес министърът на здравеопазването професор Николай Петров посети МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, гр. Ловеч. Причината за посещението му беше лично да съобщи на персонала на болницата постигнатото от Министерството на здравеопазването за нейното оздравяване. На медиците ще бъдат изплатени оставащата част за месец февруари и целите възнаграждения за март и април.

Това става възможно след тежките преговори на заместник-министър Мирослав Ненков и заместник-министър Лидия Нейчева да бъдат вдигнати запорите върху сметките на болницата, обясни министър Петров и благодари на екипа си за работата му.

На болницата в Ловеч ще бъде предоставен заем от софийската болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, заяви още професор Петров.

Също така зам.-министър Нейчева е договорила дарение на лекарства, за да функционира болницата. Намерен е и магистър-фармацевт, за да заработи веднага болничната аптека.

Лечебното заведение ще може да изтегли и банков кредит с договорени преференциални лихви.

Важно е да върнем и хората при вас, обърна се министър Петров към персонала на болницата и подчерта, че е помислено и за това.

В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ ще гостуват безвъзмездно доказани и търсени специалисти.

Министър Петров благодари на всички работещи в лечебното заведение за търпението и ги призова за още повече мотивация и хъс, за да се оздрави напълно болницата и допълни: Бъдете отговорни, дайте всичко от себе си. Нуждаем се от вашата подкрепа. Той ги запозна и с финансовото състояние на лечебното заведение като беше категоричен, че вече ще се следи всяка стотинка, всички договори ще бъдат преразгледани.

Прокуристът в болницата ще прегледа и разходите на клиниките, за да е ясно кои как работят. За първи път срещам случай с губеща офталмология, посочи проф. Петров. При вас тя е на загуба с 30 000 лева, обясни още той.

Заместник-министър Лидия Нейчева също благодари на персонала в болницата и ги призова заедно да покажат, че тяхното лечебно заведение ще бъде добрият пример и ще се оздрави и заработи. Познавам министър Петров от 25 години и му вярвам безусловно, щом той казва, че тази болница ще работи, значи ще работи, допълни заместник-министър Нейчева.

На срещата присъстваха също и областният управител на Ловеч Георги Терзийски и прокуристът на болницата д-р Георги Васев.

Сподели в: