Върни се горе

С реновирането и обзавеждането на Клиниката по съдова хирургия към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, вече не говорим просто за съдова хирургия, а за комплексно лечение на съдови заболявания в морската столица, заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров по време на тържественото откриване на структурата.

На водосвета присъстваха Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, ректорът на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна проф. Красимир Иванов, изпълнителният директор на Университетската болница проф. Валентин Игнатов, началникът на Клиниката по съдова хирургия проф. Веселин Петров, областният управител на Варна Стоян Пасев, заместник-кметът на града Коста Базитов и други официални лица.

На мен, в качеството ми на министър, ми върви да бъда по хубави поводи при вас – спомням си, преди три или четири години, откривахме циклотрон. За моя много приятна изненада днес проф. Красимир Иванов и проф. Валентин Игнатов ми показаха сградата, която тогава беше в изходно състояние, а  сега в нея се помещава модерна онкология. Поздравявам ви за добрата работа и съм сигурен, че всичко, което правите, е за доброто на гражданите не само на област Варна, а и на цяла Североизточна България.

Пред журналисти министърът посочи: Държавата няма намерение да абдикира от своите задължения за здравеопазването. Търсим обаче най-прецизния регламент за финансиране на болниците. Една от идеите е за определяне на болници без лимити, към които да попаднат университетските и областните лечебници. Това е един от вариантите за излизане от омагьосания кръг на свръххоспитализациите.

 

В 15 ч. министър Петров ще бъде официален гост на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, където ще участва в представянето на програмата за обучение на военни лекари и медицински сестри. 

Сподели в: