Върни се горе

Регламентите и организацията на работата са основен мотив младите ни колеги да заминават за чужбина, заяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров на церемонията по връчване на наградите „Млад медик 2017“ и обеща той и екипът му да работят за налагане на успешни модели у нас. В здравеопазването има консенсус и аз ще разчитам на парламента за подкрепа по приоритетите ни, сред които и създаването на условия за реализацията на колегите у нас, посочи още министър Петров.

Трудностите пред новозавършилите лекари през годините са едни и същи - променят се само нюансите – проблемите са свързани със заплащането, с обучението и с възможността за кариерно развитие, но най-вече с това, което не струва пари  – организационните аспекти на ежедневната работа, поясни Петров. По отношение на кариерното развитие и образованието  – важна е тясната връзка учител – ученик, изтъкна министърът.

Истинският учител е този, който преподава теория и практика, но и който умее неформално да общува със специализантите си, обърна се министърът към номинираните в конкурса на вестник "Стандарт" и Българския лекарски съюз и им пожела целеустременост, добри учители и мъдрост по отношение на опцията „Терминал 2“.

Сподели в: