Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и Димитър Димитров, заместник-председател на УС на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и председател на комитет „Здравеопазване“ към КРИБ обсъдиха предстоящите законодателни промени за ограничаване на реекспорта на лекарствени продукти, разходването на средствата от публичния фонд за лекарства, електронната платформа за осигуряване на медикаменти за болниците и необходимостта от регулацията на пазара на медицински изделия.

В срещата участваха заместник-министър Лидия Нейчева, началникът на кабинета на министъра на здравеопазването Нина Сотирова, изпълнителният директор на Българска асоциация на търговците на едро с лекарства Оля Василева и Александър Йотов, юрист на БАТЕЛ.

КРИБ е най-голямата съсловна организация в България с покритие на всички представители в сферата на здравеопазването – аптеки, търговци на едро, логистични компании, болници, компании за клинични проучвания, застрахователен сектор и т.н. Можем да сме полезни и сме готови да Ви партнираме на чисто професионално и експертно ниво като глас на бизнеса, а не като искания, обясни д-р Димитров и допълни: Категорично припознаваме приоритетите на настоящия ръководен екип на МЗ.

Вашата организация осигурява работни места за над 800 хил. души,  3/4 от БВП, а също толкова и от износа. Тези числа са внушителни и изискват сериозен ангажимент и уважение от страна на държавата. В този смисъл, Министерство на здравеопазването разпознава в профила Ви стратегически партньор, на който ще разчитаме, заяви министър Петров.

Сподели в: