Върни се горе

Днес министърът на здравеопазването проф. Николай Петров участва в официалната церемония по награждаване на лекари, излъчени в кампанията на в. "24 часа" „Лекарите, на които вярваме“.

По време на церемонията здравният министър призова присъстващите да търсят заедно решения, защото това е най-ефективният начин за справяне с проблемите. Доверието е най-дефицитната стока в България, и за разлика от други професии, в здравеопазването то не се купува и няма цена, обърна се към лекарите проф. Петров и допълни: Именно това доверие ви доведе в тази зала. Това не са просто дипломи, закачени на стената, това е оценка за вашия труд, за признанието към вас като личности и като специалисти.

Липсата на специалисти в страната се дължи на големия брой лечебни заведения, специализациите, на нежеланието на голяма част от специалистите да работят на определени места, свързани с лични, битови, финансови и всякакви други фактори, но ще се търси решение чрез Наредбата за специализациите и чрез тясна работа с общинските власти, заяви министър Николай Петров в отговор на поставен въпрос.

Проектът за модернизиране на Спешната помощ в момента се придвижва от нашия екип, вчера е минал контрол пред програмата JASPERS. Има леки забавяния, но ще ги изгладим и той ще се изпълни, път назад няма. Проектът в настоящия момент няма проблеми, той върви. Надявам се скоро да има добри центрове, добре оборудвани, с повече транспортни средства, посочи още министър Петров.

На церемонията присъстваха също и председателят на Народното събрание Димитър Главчев, председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова, издателят на в. „24 часа“ Венелина Гочева и главният редактор на вестника Борислав Зюмбюлев.

Сподели в: