Върни се горе

Министър Николай Петров и заместник-министър Мирослав Ненков се срещнаха с президента на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов, с председателя на Медицинска федерация КТ „Подкрепа“ д-р Камен Данов и с представители на Изпълнителния съвет на федерацията.

Наясно сме, че каквото и да правим, трябва да го правим заедно – със синдикати и работодатели. Това е нашият стил, обърна се министърът на здравеопазването към представителите на организацията.

Президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Манолов подчерта: Ще помагаме за реализирането на всяка ваша добра идея, защото всички сме заинтересовани да успеете.

Присъстващите обсъдиха проблемите в болничното, училищното и детското здравеопазване, влошеното финансово състояние на някои държавни и общински лечебни заведения и необходимостта от изсветляване на паричните потоци в същите; възнаграждението на медицинските сестри в училищата и детските градини; Колективния трудов договор в сектора и трудово-медицинската експертиза.  

На срещата присъстваха също Вихра Белева, секретар „Детско и училищно здравеопазване“ и д-р Николай Кътев, секретар „Организационна политика“ Светлин Чернев, Организация на малките хора, асоцииран член на КТ "Подкрепа" Дина Димитрова, секретар „Регионална политика“ към КТ и д-р Ивайло Филибев, секретар „Болнична помощ“.

Сподели в: