Върни се горе

Това беше една изключително полезна среща, чийто смисъл е да се гарантират комплексност и изчерпателност в работата на отговорните държавни органи. Целта ни е да бъдат осигурени правата на всички български и чужди граждани, които ползват нашето Черноморие, каза министърът на здравеопазването на брифинг след междуведомствена работна среща при вицепремиера Валери Симеонов, и допълни: Става дума за милиони хора, които имат право да дишат чист въздух, да пият чиста вода, да почиват, да консумират нерискова храна.

Изключителен смисъл имаше в това да проведем това дълго съвещание и да излезем с един документ, който да синхронизира работата на всички отговорни, не само контролни, органи. Ние ще си свършим работата и се надявам в края на сезона да отчетем един добър резултат, посочи още проф. Петров.

Тема на срещата беше подготовката на предстоящия туристически сезон, като присъстващите решиха да бъде разписан протокол за изграждане на междуведомствени центрове за проверки – за контрол на шума, водите, храните и др.

Към кабинета на вицепремиера Симеонов ще бъде разкрит телефон, на който гражданите ще могат да сигнализират за нередности. 

Сподели в: