Върни се горе

По този повод ръководството на МЗ отправя сърдечни поздрави към проф. Eлисавета Наумова, която е национален консултант по клинична имунология, началник на Клиниката по клинична имунология при УМБАЛ „Александровска“ и оглавява Националната публична донорска банка за стволови клетки и костен мозък.
Ръководството на здравното министерство се присъединява към приветствията за новата функция на проф. Наумова като изборен президент на European Federation for Immunogenetics /EFI/, отправени от досегашния президент на федерацията проф. Готфрид Фишер. В публикация на ЕFI проф. Фишер подчертава, че е изключително доволен от начина, по който се е състояла тазгодишната изборна процедура за президент. Благодарим на експертите, включили се в гласуването, проведено за първи път чрез електронно участие от конкретен имейл. Това гласуване е довело до внушителния вот на 392-ма членове на федерацията по имуногенетика в полза на проф. Наумова.
Радваме се и се гордеем, че български специалист е изборен  президент на тази авторитетна научна общност, създадена преди 29 години в Страсбург. Очакваме, че в периода, в който проф. Наумава ще ръководи ЕFI, имуногенетиката ще продължи да се развива като медицинска дисциплина. Вярваме, че в близките няколко години ще бъдат постигнати нови завоевания в областта на трансплантационната имунология в Балканския регион и в Европа.

Сподели в: