Върни се горе

    Проф. Чавдар Славов и д-р Бойко Пенков са назначени за заместник-министри на здравеопазването от министър-председателя Пламен Орешарски.
    Проф. Славов завършва Висш медицински институт, гр. София, специалност „Урология” и магистратура по „Здравен мениджмънт” в УНСС. Специализирал е във Франция, Белгия, Великобритания и САЩ по урология, трансплантология и реконструктивна урология; организация на бъбречната трансплантация, лапароскопска хирургия. През 2012 г. става член на Комисията за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването. В периода 2010-2013 г. е национален консултант по урология, бил е началник Клиника по урология в УМБАЛ „Александровска”. През 2009 и 2010 г. е член на Борда на директорите на УМБАЛ „Св. Анна”. Трудовият си стаж започва в Окръжната болница, гр. Кюстендил и Медицинска академия в София. Владее руски, френски и английски език.
    Д-р Бойко Пенков завършва магистратура по „Медицина” в Медицинска академия и „Стопанско управление – здравен мениджмънт” в Университет „Проф. Асен Златаров”, гр. Бургас. Притежава дипломи по „Болничен мениджмънт” и „Социална медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт”, „Белодробни болести”, „Вътрешни болести” от Медицинския университет в София. Изучавал “Администрация в здравеопазването” в JICA, Япония. Владее английски и руски език.

Сподели в: