Върни се горе

Възможни практически решения и по-добро сътрудничество в сферата на спешната помощ бяха обсъдени днес по време на семинар на тема "Спешната медицинска помощ като основа на съвременното здравеопазване". Събитието беше организирано от Министерството на здравеопазването съвместно с JASPERS – мрежа за партньорство между Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие за предоставяне на съвместна техническа помощ за подкрепа на проекти в европейските региони.

Във фокуса на семинара бяха дискусиите относно добрите практики и новите тенденции в спешната медицинска помощ, инфраструктурата и ресурсите, възможностите за по-добро сътрудничество между спешната медицинска помощ, първичната грижа и болничния сектор.

По време на форума бяха представени различни начини за управление и разпределяне на постъпилите спешни сигнали, както и какви трябва да бъдат информационните системи, поддържащи системата на спешната медицинска помощ.

В събитието взеха участие зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, експерти от МЗ, д-р Иван Маджаров – Председател на УС на Български лекарски съюз, водещи специалисти в областта на спешната медицинска помощ, първичната и болничната медицинска помощ от България, Румъния, Р. Сърбия, Р. Македония, медицински специалисти и експерти от JASPERS и директори на центрове за спешна медицинска помощ от цялата страна.

С презентациите на участниците може да се запознаете в прикачените файлове.

Министерство на здравеопазването
PDF файл, 3,2 MB, качен на 27.09.2018

pdf document

Д-р Ярослав Гучва
PDF файл, 1,5 MB, качен на 27.09.2018

pdf document

д-р Богдан Оприта
PDF файл, 7,9 MB, качен на 27.09.2018

pdf document

Проф. Джордж Крукс
PDF файл, 5,6 MB, качен на 27.09.2018

pdf document

SAS Redesign
PDF файл, 3,6 MB, качен на 27.09.2018

pdf document
Сподели в: