Върни се горе

Петима души пострадаха тази при катастрофа между линейка и лек автомобил в столицата. Линейката е транспортирала родилка, новороденото й дете, бащата на детето и медицинския екип.  Пострадалите са приети в „Пирогов” и ВМА.

В 4,25 ч. в „Пирогов” са постъпили  майката, новороденото дете и неговия баща, както и шофьорът на линейката.

Новороденото е с черепно-мозъчна травма и е настанено в Детска реанимация на „Пирогов”. Лекуващият екип предприема всички възможни действия, но състоянието се оценява като тежко, има опасност за живота.

Майката е с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма. Тя е в Централна реанимация на лечебното заведение,   състоянието е тежко с опасност за живота. Нейният съпруг е с разкъсно-контузни рани.  
Тежко е състоянието на шофьора на линейката. Той е с политравма – травма на гръдния кош, таза и на  лявото бедро, кръв в корема.  В момента лекарите в Пирогов го оперират. Установено е, че  далакът е разсъсан.  Състоянието е тежко, но стабилизирано.

Петият пострадал  - придружаващата акушерка, е приета във ВМА с открита фрактура на бедрена кост. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и реанимация.  Предстои да бъде извършена операция. Пострадалата е контактна, състоянието й е стабилно.

При промяна в състоянието на пострадалите МЗ своевременно ще  предоставя необходимата информация.

МЗ призовава всички да спазват правилата за движение по пътищата, за да не се стига до подобни тежки инциденти.

Сподели в: