Върни се горе

„Град Кърджали и областта ще получат общо 14 нови линейки, които ще бъдат доставени по линия на големия проект за модернизация на спешната помощ в страната. Първата линейка тип Б вече е в Спешния център в града, втората – тип С се очаква през средата на месец юли“. Това заяви министър Кирил Ананиев при посещението си в областния град.

Днес в Кърджали той присъства на представянето на две високотехнологични линейки, с които ще разполага Центърът за спешна медицинска помощ в града. Санитарните автомобили са закупени по проект „Получаване на спешна/ ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция-България”, съфинансиран от Европейския съюз чрез програмата за трансграничното сътрудничество ИНТЕРРЕГ 2014-2020 г.

„Това е район с труднодостъпни места, а с новите линейки ще се осигури здравна грижа за всеки пациент. Линейки с такъв тип оборудване няма на други места у нас“, посочи още здравният министър. Той коментира, че основен момент в проекта за трансгранично сътрудничество е повишаването капацитета на здравните специалисти от двете страни на границата, обмяна на опит, както и намаляване на негативните ефекти от пътно-транспортните произшествия и инцидентите в пограничните региони.

Здравният министър поздрави екипите на ЦСМП-Кърджали и на техните партньори от гр. Кавала за успешното реализиране на проекта.

По-късно днес в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали министър Ананиев ще представи прилагането на Методиката за формиране на разходите за персонал пред ръководствата на кърджалийската многопрофилна болница, МБАЛ – Хасково и МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” – Смолян.

Сподели в: