Върни се горе

Здравният министър д-р Илко Семерджиев направи промени в съвета на директорите на болница „Пирогов“. Със заповед от 16 февруари бордът е увеличен и вече се състои от 5 члена, като новите в състава му са д-р Емил Доросиев, д-р Людмил Джунков, адвокат Илиян Кършев и финансистката Живка Савова.

Направени са и персонални промени, като досегашният изпълнителен директор на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов е освободен и на негово място е назначен проф. Асен Балтов.

„Предложих на проф. Миланов да остане в Съвета на директорите, но той не пожела. Не задължавам никого с нищо. Приемам всякакви оставки“, коментира министърът на здравеопазването.

Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ е номер едно по задлъжнялост сред всички болници, чийто едноличен собственик е държавата в лицето на Министерството на здравеопазването.

Към 31 октомври 2015 година размерът на задълженията, натрупани от „Пирогов“, бяха 23 986 000 лева /близо 24 милиона лева/. Година по-късно, към 31.10.2016 година, дълговете на спешния център са надхвърлили 24 613 000 лева, в това число просрочени 13 милиона 824 хиляди лева.

„С увеличаването на борда на директорите и подсилването му с юрист, а от днес и с финансист, се надяваме да се подобри управлението, здравните и финансовите показатели на „Пирогов“, обяви министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

Сподели в: