Върни се горе

Петър Москов в МОБАЛ Велико Търново: Министерството на здравеопазването е инвестирало 400хил. лв. в ремонт на АГ отделението в МОБАЛ Велико Търново. Днес министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откри обновеното отделение, което вече разполага с модерна неонатология, гинекология и родилно отделение. Ремонт не e правен от 1984 година. През отделението годишно преминават над 1200 пациентки, а след обновяването лекарите очакват броят пациентите да нараснат почти двойно. С парите, осигурени от министерството, са ремонтирани и две операционни зали.

По време на посещението днес, директорът на МОБАЛ Велико Търново д-р  Стефан Филев подписа с МЗ договор за субсидиране по методиката за спешна помощ, според която от 1 януари, със задна дата министерството осигурява минимално заплащане на лекар в приемно спешно отделение 1500 лв. и 900лв. за медицинска сестра.

Относно задлъжнялостта на болниците, министър Москов отбеляза, че задълженията не нарастват, но проблемът с натрупаните дългове трябва да бъде решен и едва след това може да се мисли да се промени статутът на болниците и те да не бъдат търговски дружества.

Сподели в: