Върни се горе

Текуща информация за грип A(H1N1)

4 юни 2009 г. - `16.00 ч.

Днес следобед станаха известни резултатите от 7 нови проби за грип от типа A(H1N1), извършени в Националната референтна лаборатория по грип. Всички направени проби са отрицателни.

Както по-рано днес беше съобщено, през вчерашния ден в Националната референтна лаборатория бяха изследвани 3 проби на лица с клиника на грипоподобно заболяване, пребивавали в различни страни с разпространение на новия грипен вирус. Техните проби за грип от типа A(H1N1) също са отрицателни.

С днешните нови 7 проби, броят на хората, изследвани до момента в Националната лаборатория по грип, е общо 42, като 41 от тях са с отрицателен резултат. 

Днес от болницата във Велико Търново беше изписан  първият положителен на вируса A(H1N1) български гражданин. Той е лекуван с антивирусни препарати в Инфекциозното отделение на болницата и след изтичане на инкубационния период на заболяването е изписан в добро здравословно състояние. Всички контактни на лицето са изследвани и са показали отрицателен резултат. С това случаят се счита за приключен.

 

 

Сподели в: