Върни се горе

СКЪПИ КОЛЕГИ,

 

Приемете искрените ми поздравления по случай 7 април! 

За 76-а година светът отбелязва Световния ден на здравето. У нас, от 1964 г., на тази дата, работещите в българското здравеопазване честваме и професионалния си празник.

Днес цялото ни общество отправя поглед на признателност към Вас, медицинските специалисти на България, за отдадеността Ви на грижите за здравето, което винаги ще бъде най-ценният ресурс в живота.

За мен е голяма чест и привилегия да изкажа искрения си респект към хуманния Ви избор да се посветите на медицината. Носители на надеждата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от съдбата на всеки човек.

Познавам много от Вас, работили сме заедно и съм свидетел колко отдадени и самоотвержени сте в своето призвание. 

Мнозина от Вас прославят страната ни със своите професионални успехи и са сред най-уважаваните експерти в световната медицинска общност. Знам обаче, че онова, което истински стопля сърцата Ви, е благодарността в очите на пациентите. Няма думи, които да опишат щастието да помагаш, да лекуваш, да спасяваш. Зад всичко това се крият много усилия, безсънни нощи и постоянен стремеж към усъвършенстване.

Ценя високо професионализма Ви, неподвластен на предизвикателствата, пред които ни изправя динамиката на времето. Той е в основата на ефективното здравеопазване и вярвам, че ще продължите да го доказвате тук, в България, в интерес на пациентите и на ангажираните в сектора.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

Гр. София                                                                             ПРОФ. ХРИСТО ХИНКОВ

07.04.2024 г.                                                                         МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО  

Сподели в: