Върни се горе

Заместник-министърът на здравеопазването Михаил Околийски бе част от тържественото отбелязване на Европейския ден на донорството и трансплантацията във Военномедицинска академия (ВМА), където за поредна година се отдаде дължимата признателност към хората, дарили втори шанс за живот.

На церемонията пред „Дървото на живота“ доц. Околийски изтъкна нуждата от по-голяма информираност сред обществото по отношение на донорските ситуации и необходимостта кампанията „Да! За живот“ да достигне до всеки един от нас.

„Чрез органното донорство един човек, изпаднал в мозъчна смърт, може да спаси 8 човешки живота, а чрез донорството на тъкани може да промени съдбата на до 100 души!“, заяви заместник-министърът и подчерта огромната роля на професионалистите от ВМА, които връщат към пълноценен живот хората от листата на чакащите.

В края на церемонията участниците увековечиха на „Дървото на живота“ 10 нови имена на донори , които през тази година са дали надежда на нуждаещите се от трансплантация, като по този начин увековечиха тяхната благородна постъпка.

 

Сподели в: