Върни се горе

На 23 април, от 9 до 17 часа, в Националния дворец на културата, София, зала 3 ще се проведе Неформално заседание на Съвета на министрите на здравеопазването.

Дневният ред предвижда дискусия на тема здравословно хранене при децата – един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор здравеопазване, като ще бъде поставен акцент върху предлагането на здравословна храна за децата.  Дебатите по темата ще се проведат в рамките на първия панел от програмата – „Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата“ (9.30 – 12.15 часа).

По време на Неформалния съвет ще бъде дискутирана и ефективността на лекарствените продукти и достъпността им, включително в контекста на финансовата устойчивост на здравните системи. Обсъжданията ще се проведат по време на втория панел – „Здравето като истински победител: ефективност, наличност и достъпност на лекарствени продукти“, който ще започне от 14.00 часа.

Министрите на здравеопазването на държавите от ЕС ще обърнат специално внимание и на бъдещето на здравеопазването в рамките на общността.

В рамките на събитието е предвидена пресконференция с начален час 16.30 часа.

С програмата на Неформалния съвет на министрите на здравеопазването можете да се запознаете от прикачения файл.

Сподели в: