Върни се горе

Няма нарушения от страна на „Пирогов“ показват проверките на „Медицински одит“ и на Столичната здравна инспекция. Във връзка с констатациите от проверките за пострадал при ПТП мъж в близост до „Пирогов“ и направения отказ за оказване на медицинска помощ от работещите в кабинет 105  на болницата, Ви информираме:

Изпълнителна агенция „Медицински одит“ (ИАМО) констатира, че съгласно чл. 9 от Наредба №25 за оказване на спешна медицинска помощ: „центровете за спешна медицинска помощ организират и осигуряват: т.5 „оказването на спешна медицинска помощ при бедствия, аварии и катастрофи, осъществявайки взаимодействие с органите на полицията, пожарната и гражданската защита“.

Проверката на Столичната здравна инспекция (СРЗИ) показа, че съгласно Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на лечебното заведение, медицинските специалисти оказват помощ единствено на територията на болницата и повтаря заключението на Медицински одит, че „според действащата нормативна уредба ЦСМП оказват спешна медицинска помощ на мястото на инцидента и по време на транспорт до болнична структура“. В случая екипите на ЦСМП са се отзовали на подадения сигнал за 5 минути – сигналът е получен на тел. 112 в 15.50 ч., а екипът на спешна помощ е пристигнал на мястото на инцидента в 15.55 ч. Пациентът веднага е откаран в УМБАЛСМ, където е прегледан, диагностициран с черепно-мозъчна травма и е хоспитализиран в реанимационното отделение на Клиниката по неврохирургия.

 

Сподели в: