Върни се горе

Министерство на здравеопазването създаде страница на Националната кампания в подкрепа на донорството в социалната мрежа Facebook. Страницата е активна и всеки може да я разгледа на адрес:

http://www.facebook.com/pages/Nacionalna-kampania-v-podkrepa-na-donorstvoto/204799958818?ref=ts

Тя може да бъде открита и при търсене във Facebook по ключови думи „Национална кампания в подкрепа на донорството”.

 

На страницата потребителите на Facebook ще могат да следят всички новини, свързани с трансплантациите и донорството у нас. Там ще се публикува официална информация от съответните държавни институции, снимки, връзки към публикации в българските медии. Посетителите ще могат да се запознаят с пътя на пациента до извършване на трансплантация, възможностите и начина, по който човек може да стане донор.


Основната цел на Националната кампания в подкрепа на донорството е да привлече вниманието на обществото към темата за трансплантациите и да насърчи хората да бъдат донори. Кампанията e съвместна инициатива на Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по трансплантации и организации на пациенти в България – Български съюз на трансплантираните, Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и „Хепасист”. Мотото на кампанията е „Частица от теб може да бъде за някого целият свят”. Медиен партньор в кампанията са „Новините” на телевизия PROBG.

Сподели в: