Върни се горе

На 14 февруари (събота) от 13:00 до 16:00 ч. Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” организира специално събитие в столичния търговски център на бул. „Ал. Стамболийски” по повод Деня на влюбените.

В друг столичен търговски център, на бул. „Цариградско шосе”, от 13:00 до 16:00 ч. на 14 февруари Център за здравни стратегии и програми и доброволци от Българския младежки червен кръст ще създадат ателие за изработка на валентинки за любовта без риск. Младежи-доброволци ще приканват посетителите в артистичния уъркшоп и ще ги консултират относно превенция на ХИВ и други сексуално предавани инфекции.

Мобилен кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде разположен пред входа на столичния търговски център на ул. „Опълченска” от 13:00 до 16:00 ч. на 14 февруари за желаещите да се консултират и изследват за ХИВ. Събитието се осъществява със съдействието на доброволци от младежки клуб „С.У.П.Е.Р.” и Y-PEER България и на медицински консултанти от „Асоциация Здраве и Бъдеще”.

За насърчаване на безрисковото сексуално поведение за 12-та поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” организира АНТИСПИН  кампания за Деня на влюбените. На инициативата традиционно партнират 28 Регионални здравни инспекции, 48 общини, над 50 неправителствени организации, училища и медии. Всички областни градове на страната, както и по-малки населени места, ще участват активно в Националната АНТИСПИН кампания за Деня на влюбените.

Всички инициативи по повод Национална АНТИСПИН кампания – 14 февруари можете да намерите тук.

Сподели в: