Актуално

Няма риск за здравето на хората в района на взривовете край Елин Пелин
26 Юли 2024 Водеща новина

РЗИ-Софийска област издаде препоръки към жителите на община Елин Пелин във връзка с обявеното частично бедствено положение, в резултат на регистрираните в района взривове.

Виж още
Министър Кондева в Будапеща: Необходими са съвместни действия за насърчаване на донорството
26 Юли 2024

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева представи България на Неформално заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси (част „Здравеопазване“). То се проведе на 24-25 юли 2024 г. в Будапеща.

Виж още
Над 2700 двойки с репродуктивни проблеми са подпомогнати от ЦАР за половин година
19 Юли 2024

Броят на клиничните бременности през първото полугодие е 883. Това представлява 34,60 процента от преминалите пациентки. Броят на ражданията е 555, а броят на родените деца при двойки, финансирани от Центъра, е 651.

Виж още
Министър Кондева удължи забраната за износ на инсулини до 18 август
18 Юли 2024

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде нова заповед за забрана износа на инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар лекарства. Още месец няма да могат да бъдат изнасяни също и антибиотици, предназначени за системна употреба в детска възраст.

Виж още
Започва приемът на документи по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“
08 Юли 2024

Стартира първата кампания за подбор на специализанти по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“. Условията за кандидатстване в процедурата и необходимите документи ще бъдат публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, в раздел „За специализанти“ на 15 юли 2024 г.

Виж още
Премиерът Главчев и министър Кондева провериха разчистването на терена на Националната детска болница
01 Юли 2024 Водеща новина

Премиерът Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева провериха разчистването и подготовката на терена на Националната детска болница (НДБ) и отчетоха сериозния напредък, постигнат точно един месец след началото на дейностите.

Виж още
Случаите на COVID-19 вече ще се съобщават веднъж седмично
28 Юни 2024

Информация за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще се публикува веднъж седмично. Тя ще е налична в справките за епидемичната обстановка на Министерството на здравеопазването и Националния център по заразни и паразитни болести.

Виж още
Над 14 700 заявления са разпределени електронно към всички ТЕЛК в страната
21 Юни 2024 Водеща новина

Електронната система за разпределение на случаите на експертиза за трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане стартира успешно днес. В рамките на първия ден към всички ТЕЛК в страната бяха разпределени над 14 700 заявления. Те се изпращат на случаен принцип според графика на съответната комисия и наличието на свободни часове.

Виж още
България беше приета за член на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация след 30-годишно отсъствие
05 Юни 2024

77-та сесия на Световната здравна асамблея одобри кандидатурата на България за член на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация (СЗО) – вторият по значимост орган в йерархията на СЗО след Световната здравна асамблея. За последно държавата ни е била член в този изпълнителен орган на СЗО през 1994 г.

Виж още
Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха реализира първата си мисия
04 Юни 2024 Водеща новина

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха реализира първата си мисия днес. След поредица от тренировъчни полети, медицинският екип – д-р Вера Иванова и медицинска сестра Георги Радоев, са изпратени по сигнал за оказване на спешна помощ по въздуха.

Виж още
Министерството на здравеопазването и Регионалния офис на СЗО за Европа подписаха двугодишно споразумение за сътрудничество
04 Юни 2024

От 27 май до 1 юни 2024 г. в Централата на СЗО в Женева се проведе 77-мата сесия на Световната здравна асамблея (СЗА) под надслов „Всичко за здраве, здраве за всички“. Ежегодната сесия на СЗА дава възможност на всички държави членки на СЗО заедно да очертаят глобалния здравен дневен ред и да обявят конкретните за всяка страна цели на здравната политика.

Виж още
Министър Кондева и Отрасловият съвет начертаха план за подписването на нов КТД
03 Юни 2024

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева и Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването начертаха план за подписването на нов Колективен трудов договор (КТД). Министър Кондева пое ангажимент към двете страни да им бъде предоставен график за предстоящите заседания.

Виж още
Още новини

Още новини