Върни се горе

Във вторник, 06 март, в Националния дворец на културата ще се проведе Конференция, посветена на възможностите за осигуряване на по-добър достъп до лекарствени продукти за всички европейски граждани. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор здравеопазване.

Участие във форума ще вземат експерти от държавите-членки на Европейския съюз, Европейската комисия, Световната здравна организация, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, академичната общност, неправителствените организации и др.

Конференцията има за цел, в рамките на четирите панела Недостиг на лекарствени продукти: съображения от гледна точка на общественото здраве или на търговията?”, „Европейската фармацевтична индустрия, ангажирана със здравето?”, „Средства за по-бърз достъп: дали бързината е правилният приоритет?“, „Осигуряване на финансова достъпност: решенията“, да предостави платформа за дискусии по ключови въпроси, свързани с недостига на лекарства, правните възможности и електронни решения за регулиране на паралелния износ, както и осигуряването на ефективни лекарствени продукти на достъпни цени.

 

 

Събитието е от категория B и не се предвижда присъствие на медиите и пресконференция.

Програма
PDF файл, 399,5 KB, качен на 02.03.2018

pdf document
Сподели в: