Върни се горе

На 12 и 13 юни 2019 г. в аулата на Националния център по трансфузионна хематология ще се проведе 59-та Национална конференция по трансфузионна хематология.

Във форума ще вземат участие представители на Националния център по трансфузионна хематология, на районните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна, както и на отделенията и лабораториите по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в страната и др.

В рамките на събитието ще бъде направен цялостен отчет на извършената дейност по кръводаряване, диагностициране, преработване и предоставяне за приложение на кръв и кръвните съставки през 2018 година. По време на форума ще бъдат представени и нови продукти и технологии в областта на трансфузионната хематология.

С програмата на Националната конференция може да се запознаете в прикачения файл.

На 12 юни от 12.00 часа, в аулата на Националния център по трансфузионна хематология (гр. София, ул. „Братя Миладинови” № 112), Националният център по трансфузионна хематология и Българският Червен кръст на тържествена церемония ще наградят с почетен плакет „Заслужен кръводарител“ дългогодишни кръводарители от цялата страна. Награждаването е по случай предстоящия Световен ден на безвъзмездния кръводарител – 14 юни.

На награждаването са поканени представителите на медиите.

Сподели в: