Върни се горе

На 11 и 12 юни 2015 г. в столицата ще се проведе 55-тата Национална конференция по трансфузионна хематология. Събитието ще се състои в сградата на Националния Съвет на БЧК на бул. „Джеймс Баучер” № 76, зала „ София” от 10.00 часа.

Конференцията се провежда под патронажа на Председателя на Комисията по здравеопазване на Народното събрание д-р Даниела Дариткова и Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. В нея ще вземат участие специалисти от цялата страна - представители на Националния център по трансфузионна хематология - София, на Районните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна, на отделенията по трансфузионна хематология на МБАЛ в страната и на лабораториите по трансфузионна хематология на столични лечебни заведения. За участие във форума са поканени представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Изпълнителна агенция по лекарствата, национални пациентски организации, на Българския Червен кръст и др.

Цялостен отчет на извършената дейност по кръводаряване, диагностициране, преработване и предоставяне за приложение в лечебните заведения на кръвта и кръвните съставки през 2014 година и подробен сравнителен анализ ще направи д-р Николай Андреев - национален консултант по трансфузионна хематология и директор на НЦТХ.

Ще бъдат представени идеите за развитие на трансфузионната система в Република България за периода 2015 – 2017 г. и ще бъдат поставени на обсъждане важни въпроси свързани с възможностите за повишаване качеството на произвежданите кръвни съставки в съответствие с изискванията на медицинските стандарти.

Спазвайки традицията, в навечерието на Световения ден на кръводарителя , на 12 юни от 11.00 часа в зала „София” - НС на БЧК и Националният център по трансфузионна хематология ще изразят своята признателност като наградят с почетен плакет "Заслужен кръводарител"  дългогодишни кръводарители от цялата страна и организации със специален принос в дейността по насърчаване на доброволното кръводаряване сред младите хора.

Сподели в: