Върни се горе

Предприеманите действия са част от провежданите от РЗИ програми за оказване на психологическа подкрепа на очевидцина инциденти

    На 25 април, четвъртък, от 8.00 часа екип от психолози от РЗИ и Регионалния инспекторат по образование ще проведат разговори с учениците от спортното училище „Т. Каблешков” във връзка инцидента край училището, при който тази сутрин загина човек. Към момента данните сочат, че няма ученици, които да са станали очевидци на инцидента, но има деца, които са видели тялото на простреляния. Целта на антикризисната интервенция е да се подобри психологическия климат в училището и да се окаже специализирана психологическа подкрепа на нуждаещите се.    
   РЗИ - Стара Загора поддържа постоянна връзка с директора на училището, РИО и със специалистите от Дневния стационар на Центъра за психично здраве с цел навременното осигуряване на психологични и психиатрични консултации за евентуални други очевидци, попаднали на мястото на инцидента. 
   Планираните дейности са част от мерките, които МЗ организира във всяка една област за оказване на психологическа подкрепа на свидетели на подобни актове. Мерките се осъществяват от Регионалните здравни инспекции в страната съвместно с други държавни институции.

Сподели в: