Върни се горе

Министерството на здравеопазването предлага на утрешното си заседание Министерски съвет да приеме да бъдат наградени с държавна парична награда за особени заслуги и за проявена лична доблест при изпълнение на обществен и граждански дълг при оказването на спешна медицинска помощ на лица в бедстващи региони:

  • Д-р Филиз Изет Абидин – Ахмет – за оказване на спешна медицинска помощ на едномесечно бебе по време на усложнената метеорологична обстановка в махала на село Рани лист, област Кърджали- в размер на 3000лв.
  • Гюлай Гюлтекин Хамид – за оказването на спешна мед. Помощ на едногодишно дете с двустранна пневмония по време на усложнената метеорологична обстановка в Средна махала на с. Рани лист, област Кърджали – в размер на 3000 лв.
  • Дафинка Борисова Сейменова – за оказването на спешна медицинска помощ на родилка по време на усложнената метеорологична обстановка в гр. Сърница, обл. Пазарджик – в размер на 3000 лв.

Министерството на здравеопазването ще награди и още 344 лекари, сестри, фелдшери и шофьори на ЦСМП Кърджали, Смолян и планинските филиали на област Пазарджик – Пещера, Батак, Ракитово и Велинград с по 500 лв., на обща стойност 172 хил.лв. И трите ЦСМП ще бъдат отличени с почетен знак на Министерството на здравеопазването.

Сподели в: