Върни се горе

Министерство на здравеопазването изказва своята благодарност към всички екипи на ЦСМП, както и на Гражданска защита, МВР, ПБЗН, МО и АПИ за усилията, които положиха да осигурят достъп на линейките от Спешна помощ  до пациентите от бедстващите райони.

В условията на обявено бедствено положение, липса на електричество, непроходими и затворени пътища в цялата страна през последните дни (петък, събота, неделя), екипите на Спешна помощ бяха активно подпомагани от Гражданска защита, АПИ и МВР. 

17 са родилките в цялата страна, които са потърсили спешна медицинска помощ.

В област Варна 4 родилки са транспортирани до болници с високо проходима техника, включително и на военноморските сили.

Бебе на 2 месеца и дете на 7 години с остра вирусна инфекция, както и 5 родилки от Добрич, са транспортирани със съдействието на екипи на Гражданска защита.

В голяма част от затворените пътища изпълнението на адресите се осъществява само с високо проходима техника.

В област Монтана, в нощта на 7 януари, линейка аварира в преспите при извозване на родилка, изпратена е друга линейка, която успешно транспортира родилката в МБАЛ-Монтана.

Само за област Разград са приети 90 повиквания, сред тях 2 родилки и пациент с инсулт, на които успешно е оказана помощ благодарение на съдействието на АПИ и ПБЗН.

В област Силистра 3 родилки са транспортирани с тежка техника в МБАЛ-Силистра.

В област Шумен 1 родилка е транспортирана до Варна, а родилка от с. Венец е транспортирана в МБАЛ-Шумен със съдействието на екип на Гражданска защита.

Към момента няма необслужени адреси.

Екипите на Спешна помощ продължават да работят в усложнената обстановка с помощта на всички институции. 

Сподели в: