Върни се горе

През целия месец септември информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините срещу COVID-19 ще бъдат разпространявани сред абонатите на топлофикационните дружества в техните клонове. Акцията е част от информационната кампания, която Министерството на здравеопазването провежда съвместно с Българския червен кръст. Информационни материали ще бъдат раздавани в градовете Плевен, Русе, Бургас, Сливен, Велико Търново, Враца, Габрово и Перник.

Чрез партньорството си Министерството на здравеопазването, БЧК и Асоциацията на топлофикационните дружества в България си поставят за цел да предоставят  достоверна информация, поднесена на разбираем език, относно ползите от имунизацията срещу COVID-19, което може да промени нагласите и недоверието в обществото и да повиши интереса към ваксините.

Припомняме, че доброволци на БЧК вече разпространяваха информационни брошури в Перник, Пловдив, Варна, Бургас, както и на територията на Русенска област в градовете Две могили, Ценово, Бяла и Русе.

Сподели в: