Върни се горе

Всички сертификати за поставени ваксини срещу COVID-19, които са издадени до момента, ще бъдат преиздадени в рамките на няколко дни. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването „България сутрин“ на телевизия България он еър. Преиздаването се налага във връзка с приетия от ЕС единен формат на документа. „Има много дълъг гратисен период, в който ще важат старите, което не налага струпване на хората за преиздаване", посочи министър Кацаров.

 „Ваксините са доказаният начин за справяне със смъртността и заболеваемостта от COVID-19. Ако не бъде постигнат необходимият брой ваксинирани, ще има следваща вълна на увеличаване на заболеваемостта”, каза министърът на здравеопазването.

Няма открити нарушения в работата на Изпълнителната агенция “Медицински надзор“. Целта, която е поставена по отношение на донорството и трансплантациите, е между 80 и 100 трансплантации на година, посочи д-р Кацаров.

Министър на здравеопазването обясни, че в Плана за възстановяване и развитие, в частта здравеопазване, страната ни ще акцентира върху дигитализацията, модернизацията и иновациите в системата.

Сподели в: