Върни се горе

Утре, 6 септември, от 9:00 ч., в Зала 3 на Националния дворец на културата министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще приветства участниците в 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. Темата на форума тази година е: „Последните постижения в сърдечно-съдовата и гръдна хирургия – подготовка за бъдещето”.

Председател на Организационния комитет на конгреса е изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Екатерина“ проф. д-р Генчо Начев, чийто мандат като президент на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия започва утре и ще продължи до есента на 2020 г.

Участие в събитието ще вземат настоящият председател на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия проф. Стюард Джеймисън, ръководители на здравни заведения и утвърдени хирурзи от повече от 40 държави.

В рамките на три дни – от 6 до 8 септември, над 25 от най-изтъкнатите световни експерти по гръдна, съдова и кардиохирургия ще бъдат лектори по теми, свързани с развитието и въвеждането на иновативни технологии в областта на спешната коронарна, гръдната, торакоскопската и съдова хирургии, неонаталната кардиохирургия, предизвикателствата пред гръдната и сърдечната трансплантации - 50 години след началото им и др.

 

Сподели в: