Върни се горе

В срещата участваха и заместник-председателят на БЛС д-р Юлиян Йорданов и председателят на Регионалната Лекарска колегия в Стара Загора


    Министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров проведе среща с ръководството на МБАЛ „Д-р Стоян Киркович”-Стара Загора. Разговорът се проведе по инициатива на проф. Петров във връзка с декларация на лекарите от ОАИЛ в лечебното заведение срещу намерението на ръководството на болницата да командирова временно част от тях в другата реанимационна структура - КАРИЛ.             
    На срещата беше проведен обстоен разговор за възможните решения в създалата се ситуация. Ръководството на болницата запозна министъра на здравеопазването с мотивите си временно да командирова част от лекарите в аналогичната структура, която е в същата сграда и етаж, където е и ОАИЛ. 
    След анализ на различни предложения бяха набелязани  мерки, с които в краткосрочен план да се намери решение на възникналия проблем без да се допусне нарушаването на текущата лечебно-диагностична дейност в болницата. 
    В срещата участваха заместник-председателят на БЛС д-р Юлиян Йорданов и председателят на РК на БЛС-Ст. Загора д-р Георги Бакоев, изпълнителният директор на болницата д-р Петър Атанасов, председателят на Борда на лечебното заведение Зоя Вълева, директорът на РЗИ-Ст.Загора д-р Златина Нанева.

Сподели в: