Върни се горе

    На 23 април, вторник, в СБАЛАГ „Майчин дом” министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров ще участва в официална церемония по закриването на Проект JP-62/МИЕТ – Повишаване качеството на медицинските услуги в Клиниката по неонатология чрез закупуване на ново специализирано оборудване със средства от японската безвъзмездна помощ в подкрепа на структурната реформа. 
    Церемонията по закриването на проекта ще се състои от 11.00 ч. в Клиниката по неонатология на „Майчен дом”. На нея ще присъстват и Н. Пр. Такаши Коидзуми - извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България и председателят на Координационния комитет по помощта – зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
    Проектът в СБАЛАГ „Майчин дом” е реализиран с финансиране в размер на 200 хил. лева безвъзмездна помощ от правителството на Япония. Със средствата е закупена апаратура, отговаряща на европейските стандарти за оказване на интензивни неонатални грижи, която дава възможност за прилагане на интензивна терапия при недоносените бебета.

Сподели в: