Върни се горе

Новата здравна структура на стойност близо 1 милион и 600 хил. лв. е единствена в областта и ще обслужва планови и спешни пациенти


 
    На 12 април, петък, в 10.00 ч. министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров ще открие новоизграденото Инфекциозно отделение в МБАЛ Бургас.
    Проектът за новото отделение е реализиран със средства от МЗ и от Община Бургас. За строително-ремонтни дейности и закупуване на медицинска апаратура МЗ е отпуснало 1 460 000 лв.Община Бургас е инвестирала 110 000 лв. за оборудване /легла, шкафове и др. дребни мебели/ и закупуване и инсталиране на модерна пречиствателна станция за отпадни води.
    Инфекциозното отделение е единственото на територията на област Бургас, което обслужва пациенти с инфекциозни заболявания в планов порядък и спешен ендемичен характер. В отделението работят 6 лекари, 14 медицински сестри, 9 санитари, 1 дезинфектор. Към отделението съществува и ентероколитен сектор за деца с тежки инфекциозни проблеми. Новоизграденото инфекциозно отделение разполага с 40 легла, в това число и легла за пациенти с тежък имунен дефицит, хепатални заболявания и др.
    След откриването на Инфекциозното отделение са предвидени кратки изявления за медиите.
    От 11.00  ч. в Аулата на МБАЛ-Бургас министърът на здравеопазването ще проведе работна среща с директори на лечебни заведения от гр. Бургас.

Сподели в: