Върни се горе

По повод 12 май–Международния ден на сестринството проф. Анна-Мария Борисова изпрати поздравителен адрес до Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.  Празникът се отбелязва в много страни именно на този ден, който е рождена дата на бележитата англичанка Флоранс Найтингейл, основателката на професията на медицинската сестра.

 

В писмото до председателя на организацията проф. Станка Маркова се изказва благодарност на професионалистите по здравни грижи в България за техния неуморен всекидневен труд, за високия им професионализъм и компетентност и за всеотдайните грижи за здравето и живота на хората.

„Здравето на хората е най-важният капитал на едно общество и в този ден вие, които се грижите за нашето здраве, приемате заслужени поздравления и думи на искрена благодарност. Неслучайно в нашето традиционно общуване при срещи и раздели си пожелаваме здраве. Но въплъщението в  живота на нашите пожелания ние дължим именно на вас, хората в бели престилки” - се казва в поздравителния адрес на министър Анна-Мария Борисова до българските медицински сестри.

Сподели в: