Върни се горе

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова се срещна с Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Срещата имаше работен характер. Досега такива разговори бяха проведени със съсловните и с пациентските организации, със синдикатите и сдруженията на производители на лекарствени продукти.
Председателят на КРИБ Огнян Донев информира министър Атанасова, че наскоро към организацията е създаден Комитет по здравеопазване. Целта на комитета е да предлага експертиза по въпросите на здравеопазването, тъй като членове на КРИБ са компании на производители и търговци на лекарства, застрахователни дружества, лечебни заведения. Изложени бяха вижданията на новия комитет за промяна в здравноосигурителния модел, в системата за специализациите, прозрачност на разходите на НЗОК, решаване на проблемите на Спешната помощ и др.
Министър Десислава Атанасова подчерта, че съществена част от политиката на МЗ е важните въпроси на българското здравеопазване да се обсъждат с всички заинтересовани страни, в условията на пълна прозрачност. Голяма част от изложените виждания на КРИБ се покриват с приоритетите на новия екип на министерството и биха били полезни за постигане на набелязаните цели, заяви министърът на здравеопазването.

Сподели в: