Върни се горе

Временно изпълняващ длъжността директор ще бъде доц. д-р Стоян Миланов, досегашен заместник-директор

    Със заповед на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, считано от днес, проф. Димитър Раденовски е освободен от длъжността изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов”. Причината са констатираните нарушения в болницата, за които АДФИ е съставила седем акта, пет от тях са на изпълнителния директор, а два са на дружеството. Инспекторатът на МЗ преди това констатира нередности в лечебното заведение, които станаха повод за проверката на държавния финансов орган. 
    За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на „Пирогов” до провеждането на конкурс е назначен доц. д-р Стоян Миланов.  Досега доц. д-р Стоян Миланов досега заемаше поста заместник-директор на болницата. 
    „Доц. Миланов е млад човек, на когото разчитам на различен подход и на креативно мислене”, заяви на извънреден брифинг министър Десислава Атанасова. Тя разясни, че неговият избор е продиктуван от познаването на системата, в която е изградил цялата си професионалната си кариера и е бил отговорен за лечебната дейност в нея.     

Сподели в: