Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров връчи най-високото отличие на Министерството на здравеопазването, почетен знак първа степен, на генералния директор на БТА г-н Кирил Вълчев. Отличието е за приноса на Българската телеграфна агенция към ваксинационната кампания на МЗ срещу COVID-19. „Това е едно от малкото приятни неща, които ми се налага да правя като министър на здравеопазването в цялата тази ситуация с COVID, мерки, ограничения, ваксинация и други проблеми, пред които сме изправени цялата ни страна и конкретно Министерството на здравеопазването. Но си мисля, че точно в такава ситуация е важно да покажем добрия пример, да отличим и да изразим признателност за усилията, които много хора в нашата страна полагат. Конкретно в случая, съм тук, за да изразя нашата признателност и благодарност за това, което г-н Вълчев, като директор на БТА, и разбира се цялата Българска телеграфна агенция под негово ръководство прави през последните месеци и за процеса на ваксинация в страната“, обяви здравният министър по време на церемонията, която се състоя в сградата на БТА. Д-р Кацаров благодари за активната гражданска позиция и за ролята на Кирил Вълчев и на Българската телеграфна агенция, които създадоха специална рубрика за ваксинацията в България, в която по позитивен начин се отразяват процесите, свързани с имунизацията срещу COVID-19.

По този начин, по думите на д-р Кацаров, БТА изигра много важна роля в това да бъдат убедени българите да бъдат по-активни процеса на ваксинация. „Аз като министър на здравеопазването и нашата администрация сме изключително впечатлени, благодарни и признателни за това, което правихте досега и продължавате да правите в процеса на ваксинация в страната. Той е важен не толкова за нас като администрация, той е важен за хората в нашата страна. Това смятам, че е добър пример за всички други медии и затова взехме решение да удостоим г-н Вълчев като директор на БТА с най-високото отличие, което се дава от Министерството на здравеопазването“, изтъкна здравният министър.

„Това, което направихме, е, че освободихме в специална рубрика „Stop COVID-19“ цялата информация, свързана с ваксинацията. Аз понеже представлявам агенция, в която използваме фактите, а фактите са най-убедителният аргумент „за“ или „против“ нещо. Още през март месец миналата година, още когато бях водещ в „Дарик радио“, първият ми коментар, когато започна епидемията, беше, че ние трябва да се научим да живеем с нея“, заяви на свой ред генералният директор на БТА. По думите на Кирил Вълчев световната история не помни пандемия, приключила за няколко седмици. Според него по-скоро трябва да се подготвим за години живот заедно с вируса. „Хората трябва да се научат да живеят в кризите. И ваксините са един от начините да живеем заедно с различни заболявания“, подчерта той. Генералният директор на БТА посочи, че агенцията започва собствена кампания сред служителите си. „Досега агенцията повече от година беше на дистанционен режим на работа. От днес ще утвърдим нова организационна структура, която да позволи, използвайки сменен режим на работа, сумарно изчисляване на работно време, хората да се завърнат в агенцията и се надявам това да се случи още следващата седмица“, обясни Кирил Вълчев. „Тази рубрика „Stop COVID-19“ е всъщност примерът за това какво трябва да прави Българската телеграфна агенция – да осигурява за всички медии възможност да ползват достоверна информация, да използват фактите, а разбира се оттам нататък всички са свободни да ги коментират така, както смятат за добре. Но е важно да коментираш, когато разбираш от нещо“, заяви още Кирил Вълчев. „За добро или за зло светът превърна ваксината в социално условие изобщо да съществуваме“, смята още генералният директор на БТА.

Сподели в: