Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев прекрати участието си в заседанието на Министерския съвет и по решение на кабинета спешно замина за Ямбол. Както е известно, тази сутрин в местността „Бакаджик” край Ямбол автобус, пътуващ от хижа „Дружба” към града, се е блъснал в дърво и се е преобърнал на мястото, където е имало събор по повод на Спасовден.

По първоначални данни са загинали 16 души. Четирима души са с тежки травми - черепно-мозъчни и други, а 11 са с по-леки наранявания – фрактури на крайници. Пострадалите са настанени в болницата в Ямбол.

В първите минути след инцидента на пострадалите е оказана първа помощ на място от екипи на Спешна медицинска помощ-Ямбол, които са били на събора.  До 10 минути на местопроизшествието са пристигнали медицински екипи от цялата Ямболска област. От ЦСМП-Сливен също са изпратени 2 реанимобила. Пострадалите са транспортирани от екипи на „Спешна помощ” в областната болница в гр. Ямбол. Два реанимобила от ВМА и два от ЦСМП-София с медицински специалисти отпътуваха за Ямбол за да консултират на място ранените и в случай на необходимост да транспортират най-тежко пострадалите в „Пирогов” и ВМА.

 

Сподели в: