Върни се горе

Министърът на здравеопазването Евгений Желев откри 43-ото международно медицинско изложение „Булмедика Булдентал” в ИнтерЕкспо Център София.  Изложението ще продължи до 15 май, като на него се представят над 900 фирми от близо 40 държави.

«Като патрон на това мащабно изложение бих искал да приветствам всички участници в него и да отбележа задоволството си от  техния  забележителен брой. Радвам се, че в тази сложна икономическа ситуация има такъв интерес към подобно изложение», заяви д-р Желев. Той изтъкна, че за последните четири години държавата е инвестирала 450 милиона лева в медицинска инфраструктура и техника и това е една от предпоставките за големия интерес към изложението «Булмедика/Булдентал. «Държавата ще продължи да прави всичко възможно, за да подпомага сектора, от което голямата полза е за пациентите, за хората в нужда", каза Евгений Желев.
На откриването на международното изложение присъстваха и депутатът от „Българска нова демокрация” Борислав Великов, председателят на управителния съвет на Българския лекарски съюз Божидар Нанов.   

Министър Желев разгледа щандовете на изложителите и се запозна с някои от последните технологии в областта на медицината.
В четири изложбени павилиона на 223 щанда над 900 компании от близо 40 държави представят най-новите постижения в областта на медицината, лабораторното оборудване, денталната медицина, офталмологията, ортопедията, рехабилитацията и профилактиката. Международната изложба е ориентирана към лечебни и болнични заведения, диагностично-консултативни центрове, медицински и дентални клиники, както и към специалисти, работещи в различни области на хуманната и денталната медицина. На изложението са  представени последни новости в областта на денталното и зъботехническо оборудване, техника, инструменти, материали и консумативи, технологии в сферата на консервативното зъболечение, протетичната дентална медицина и оралната хирургия. Дебют на „Булмедик/Булдентал правят 61 директни изложители от България, Китай, Корея, Чехия, Германия, Австрия, Великобритания, Тайван, Франция, Турция, Гърция, Пакистан, Малайзия, Литва, Белгия и Италия. Силно представяне имат изложители и подизложители от България (203), Германия (228), САЩ (123), Италия (115), Швейцария (57), Франция (52), Китай (47), Великобритания (34), Япония (30), Холандия (22) и др. За разширяване на обхвата на изложбата говори за пръв път колективното участие на 7 фирми от Южна Корея. Своя дебют правят и 10 директни изложители от Република Чехия.

 

 

 

 

 

 

Сподели в: